ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ NORMA

MDT 655.3.022

Schválena: 17.11.1981

NÁTISK

ČSN 88 3010


 

 

 

Nezobrazitelný cizojazyčný text!

Proof

 

Tato norma platí pro zhotovování nátisků.

 

I. NÁZVOSLOVÍ

 

1. Nátisk - kontrolní otisk tiskové formy jednobarevný nebo vícebarevný v barvách reprodukce.

 

2. Reprodukční náhled - kontrolní barevná kopie zhotovená fotografickým, elektrografickým nebo jiným postupem z dílčích kopírovacích podkladů k posouzení jakosti před jejich reprodukcí tiskem.

 

3. Tisková forma - soustava tisknoucích prvků na vhodném nosiči určených k přenášení barvy tiskem na potiskovaný materiál. Přímý nebo nepřímý otisk tisknoucích prvků vytváří na potiskovaném materiálu (tiskovém papíru) obraz písmových znaků, kresebných prvků apod.

 

4. Reprodukce - a) postup, při němž se zhotovují napodobeniny předlohy, b) výsledný produkt tohoto postupu.

 

5. Síťová stupnice - měrná a kontrolní pomůcka obsahující soubor plošek se síťovými tóny odstupňovanými podle optické hustoty; každá ploška obsahuje puntíky o stejné plošné velikosti a rozteči. Tónová stupnice je soubor šedých nebo barevných plošek uspořádaných podle optické hustoty.

 

6. Podání barev - míra věrnosti reprodukce barev předlohy danými reprodukčním procesem; jak se shodují barvy předlohy a reprodukce. Hodnotí se a) subjektivně se zahrnutím psychologického působení reprodukovaného obrazu; b) objektivně s použitím denzitometrických a kolorimetrických metod.


Nahrazuje ČSN 88 3010
z 10.12.1969

Účinnost od:
1.7.1982

31883



-- Vynechaný text --