ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ NORMA

MDT 69.02:620.1

Schválena: 13.3.1985

ZKOUŠENÍ STAVEBNÍCH OBJEKTŮ, KONSTRUKCÍ
A DÍLCŮ
Společná ustanovení

ČSN 73 2031


 

 

 

Nezobrazitelný cizojazyčný text!

Testing of structures, building constructions and elements. Common regulations

 

Tato norma platí pro zkoušení stavebních objektů, dílů, konstrukcí nebo dílců hromadně nebo opakovaně vyráběných (stavěných) bez ohledu na funkci a účel jejich použití, konstrukční uspořádání a použitý materiál. Norma obsahuje obecně platné zásady zkoušení a činnosti při zkouškách. Ustanovení této normy lze přiměřeně použít i pro stavební objekty, díly, konstrukce a dílce vyráběné jednotlivě.

 

I. NÁZVOSLOVÍ

 

1. Stavební objekt (dále jen objekt) - prostorově ucelená nebo alespoň technicky samostatná část stavby, která plní vymezenou účelovou funkci. Stavební objekt se dále dělí podle účelu a konstrukčního uspořádání.

 

2. Stavební díl (dále jen díl) - ucelená součást stavebního objektu vymezená procesem stavění, charakterizovaná souhrnem výrobků a prací a plnící v nich určité technické a účelové funkce. Stavebními díly jsou stavební konstrukce a sestavy technických zařízení1).

 

3. Stavební konstrukce (dále jen konstrukce) - ucelená technicky samostatná část stavebního objektu sloužící k určitému účelu. Konstrukce se dále dělí podle účelu a materiálu.

 

4. Stavební dílec (dále jen dílec) - samostatná předvyrobená součást stavebního objektu nebo konstrukce.

 

5. Zkouška - zjišťování předen určené vlastnosti nebo vlastností předepsaným způsobem za předepsaných podmínek.

 

_______________

1) Sestavami technických zařízení se rozumějí např. vytápění, klimatizace, zdravotní instalace, elektrická instalace apod.


Nahrazuje ČSN 73 2031
z 23.9.1969

Účinnost od:
1.7.1986

31140



-- Vynechaný text --