ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ NORMA

MDT 666.3/.9

Schválena: 14.3.1988

VÝROBKY STAVEBNÍ A OSTATNÍ KERAMIKY
Společná ustanovení a technické dodací předpisy

ČSN 72 5100

JK -

 

 

 

Nezobrazitelný cizojazyčný text!

Structural clay products. General regulations and technical terms of delivery

 

Tato norma platí pro roztřídění výrobků stavební keramiky (obkladové prvky, kanalizační kamenina, chemicky odolná stavební kamenina) a výrobků ostatní keramiky (hospodářská kamenina, chemicky odolná hospodářská kamenina, chemicky odolná nádobová a přístrojová kamenina, zahradní, propustná a jiná keramika) a obsahuje společná ustanovení o třídění podle jakosti, označování, značení, balení, ukládání, přepravě a skladování. Platí i pro obdobné výrobky, pokud se normy nebo dohody na ni odvolají.

Tato norma neplatí pro cihlářské výrobky, žárovzdorné výrobky, výrobky užitkové a zdravotnické keramiky a výrobky elektrotechnické a konstrukční keramiky.

 

l. NÁZVOSLOVÍ

 

1. Základní názvosloví uvádí ČSN 72 0000 a ČSN 72 5149

Speciální a doplňující názvosloví uvádí čl. 2. až 17.

 

2. Keramický obkladový prvek *) syn. keramická obkládačka a dlaždice (dále jen obkladový prvek) - plochý, zpravidla tenkostěnný glazovaný nebo neglazovaný výrobek používaný pro vnější nebo vnitřní obklady stěn a podlah.

 

3. Jmenovité rozměry - rozměry, kterými jsou výrobky označovány v předmětových normách, v technické dokumentaci, katalozích výrobků a objednávkách.

Deklarované rozměry - rozměry, určené výrobcem v předmětových normách, ke kterým se vztahují odchylky rozměrů. Nejvýše dovolený rozdíl mezi deklarovaným a jmenovitým rozměrem stanovuje tato norma v čl. 26.

 

_______________

*) Pro potřebu číselníku a ceníku oboru 597 a pro strojně početní práce se užívá termín obklad


Nahrazuje ČSN 72 5100
z 5.5.1975

Účinnost od:
1.5.1989

30958



-- Vynechaný text --