ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ICS 67.100.20                                                                                                                                  Březen 2000

Mlékárenské máslo - Společná
ustanovení

ČSN 58 0310

 

Dairy butter - Common regulations

Beurre laitier - Règlements communs

Molkereibutter - Gemeinsame Bestimmungen

Nahrazení předchozích norem

Tato norma nahrazuje ČSN 58 0310 z 1984-10-31.

 

 

 

 

 

© Český normalizační institut, 2000                                                                                                                                          58458
Podle zákona č. 22/1997 Sb. smějí být české technické normy rozmnožovány
a rozšiřovány jen se souhlasem Českého normalizačního institutu.

 


Strana 2

Předmluva

Změny proti předchozí normě

Tato revize normy obsahuje pouze ustanovení, která mají přímý vztah k mlékárenskému máslu vyrobenému ze smetany a určenému pro přímou spotřebu i na další zpracování. Je upravena tak, aby byla v souladu s platnými právními předpisy.

Norma neobsahuje ustanovení týkající se směsných tukových pomazánek vyrobených z mléčného a rostlinného tuku.

Souvisící právní předpisy

Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů

Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 328/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 324/1997 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, o přípustné odchylce od údajů o množství výrobku označeného symbolem „e“

Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 294/1997 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení, ve znění vyhlášky Ministesrtva zdravotnictví č. 91/1999 Sb

Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné, ve znění vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 3/1999 Sb

Obdobné mezinárodní normy

Codex Standard, CAC/Vol. XVI, A-1:1999 Standard for butter. (Standard pro máslo)

Vypracování normy

Zpracovatel: Milcom servis, a.s., Praha, IČO 18628826, Ing. Hana Vachoušková

Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Jana Bártová


Strana 3

1 Předmět normy

Tato norma stanoví požadavky na jakost mlékárenského másla určeného pro přímou spotřebu i na další zpracování.



-- Vynechaný text --