|
ICS 67.100.20 Březen 2000
|
Mlékárenské máslo - Společná |
ČSN 58 0310 |
Dairy butter - Common regulations
Beurre laitier - Règlements communs
Molkereibutter - Gemeinsame Bestimmungen
Nahrazení předchozích norem
Tato norma nahrazuje ČSN 58 0310 z 1984-10-31.
© Český normalizační institut, 2000 58458 |
Předmluva
Změny proti předchozí normě
Tato revize normy obsahuje pouze ustanovení, která mají přímý vztah k mlékárenskému máslu vyrobenému ze smetany a určenému pro přímou spotřebu i na další zpracování. Je upravena tak, aby byla v souladu s platnými právními předpisy.
Norma neobsahuje ustanovení týkající se směsných tukových pomazánek vyrobených z mléčného a rostlinného tuku.
Souvisící právní předpisy
Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 328/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 324/1997 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, o přípustné odchylce od údajů o množství výrobku označeného symbolem „e“
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 294/1997 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení, ve znění vyhlášky Ministesrtva zdravotnictví č. 91/1999 Sb
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné, ve znění vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 3/1999 Sb
Obdobné mezinárodní normy
Codex Standard, CAC/Vol. XVI, A-1:1999 Standard for butter. (Standard pro máslo)
Vypracování normy
Zpracovatel: Milcom servis, a.s., Praha, IČO 18628826, Ing. Hana Vachoušková
Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Jana Bártová
1 Předmět normy
Tato norma stanoví požadavky na jakost mlékárenského másla určeného pro přímou spotřebu i na další zpracování.