|
ICS 67.220.10 Srpen 1998
|
Šalvěj sušená (Salvia officinalis L.) - Specifikace |
ČSN 58 0526 |
Dried sage (Salvia officinalis L.) - Specification
Sauge officinale séchée (Salvia officinalis L.) - Spécifications
Getrockneter Salbei (Salvia officinalis L.) – Spezifikation
Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 11165:1995. Mezinárodní norma ISO 11165:1995 má status české technické normy.
This standard is the Czech version of the International Standard ISO 11165:1995. The International Standard ISO 11165:1995 has the status of a Czech Standard.
© Český normalizační institut, 1998 53233 |
Národní předmluva
Citované normy
ISO 927:1982 zavedena v ČSN ISO 927 Koření - Stanovení obsahu příměsí (58 0182)
ISO 928:1980 zavedena v ČSN ISO 928 Koření - Stanovení celkového popela (58 0184)
ISO 930:1980 zavedena v ČSN ISO 930 Koření - Stanovení popela nerozpustného v kyselině (58 0186)
ISO 939:1980 zavedena v ČSN ISO 939 Koření - Stanovení obsahu vlhkosti - Metoda destilační (58 0187)
ISO 948:1980 zavedena v ČSN 58 0180 Koření - Odběr vzorků (mod ISO 948)
ISO 6571:1984 zavedena v ČSN ISO 6571 Koření, kořenící látky a byliny - Stanovení obsahu těkavých olejů (silic) (58 0196)
Vypracování normy
Zpracovatel: Ludmila Neumanová, IČO 40641295
Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Jana Bártová
MEZINÁRODNÍ NORMA
Šalvěj sušená ISO 11165
(Salvia officinalis L.) - První vydání
Specifikace 1995-10-15
ICS 67.220.10
Deskriptory: agricultural products, seasonings, aromatic plants, herbs, dehydrated products, sage, specifications, tests, marking, packaging
Předmluva
ISO (Mezinárodní organizace pro normalizaci) je celosvětovou federací národních normalizačních orgánů (členů ISO). Na mezinárodních normách obvykle pracují technické komise ISO. Každý člen ISO, který se zajímá o předmět, pro který byla vytvořena technická komise, má právo být zastoupen v této technické komisi. Práce se zúčastňují i mezinárodní organizace, vládní i nevládní, s nimiž ISO navázala pracovní styk. ISO úzce spolupracuje s Mezinárodní elektrotechnickou komisí (IEC) ve všech záležitostech normalizace v elektrotechnice.
Návrhy mezinárodních norem přijaté technickými komisemi se rozesílají členům ISO k hlasování. Vydání mezinárodní normy vyžaduje souhlas alespoň 75 % z hlasujících členů.
Mezinárodní norma ISO 11165 byla připravena technickou komisí ISO/TC 34 Zemědělské potravinářské výrobky, Pracovní skupinou SC 7 Koření.
1 Předmět normy
Tato norma specifikuje požadavky na sušenou šalvěj (Salvia officinalis L.)*) uváděnou do oběhu jako celé nebo řezané listy.