|
ICS 67.100.30 Březen 2000
|
Tvaroh - Společná ustanovení |
ČSN 57 1121 |
Quarg - Common regulations
Caillé - Règlements communs
Quark - Gemeinsame Bestimmungen
Nahrazení předchozích norem
Tato norma nahrazuje ČSN 57 1121 z 1991-01-04.
© Český normalizační institut, 2000 58459 |
Předmluva
Změny proti předchozí normě
Tato revize normy obsahuje ustanovení týkající se tvarohu, vyrobeného z mlékárensky ošetřeného mléka a určeného pro pro přímou spotřebu i na další zpracování. Je upravena tak, aby byla v souladu s platnými právními předpisy.
Souvisící právní předpisy
Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 328/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 324/1997 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, o přípustné odchylce od údajů o množství výrobku označeného symbolem „e“
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 294/1997 Sb., ve znění vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 91/1999 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., ve znění vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 3/1999 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné
Obdobné mezinárodní normy
CAC/Vol. XVI, 1984 a doplňky MDS, FAO/WHO 1986, Norma č. A-6 Standard for cheese (Všeobecná norma pro sýry)
Vypracování normy
Zpracovatel: Milcom servis, a.s., Praha, IČO 18628826, Ing. Hana Vachoušková
Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Jana Bártová
1 Předmět normy
Tato norma stanoví požadavky na jakost tvarohu určeného pro přímou spotřebu.