|
ICS 67.100.10 Březen 2000
|
Tavené sýry a tavené sýrové výrobky - |
ČSN 57 1300 |
Processed cheese and processed cheese preparation - Common regulations
Fromage fondu et préparation avec fromage fondu - Règlements communs
Schmelzkäse und Schmelzkäsezubereitung - Gemeinsame Bestimmungen
Nahrazení předchozích norem
Tato norma nahrazuje ČSN 57 1300 z 1977-05-27.
© Český normalizační institut, 2000 58403 |
Předmluva
Změny proti předchozí normě
Tato revize normy obsahuje ustanovení týkající se tavených sýrů vyrobených mletím, mícháním a tavením přírodních sýrů a dalších surovin a přísad.
Je upravena tak, aby byla v souladu s platnými právními předpisy.
Souvisící předpisy
Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 328/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje
Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 324/1997 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, o přípustné odchylce od údajů o množství výrobku označeného symbolem „e“
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 294/1997 Sb., ve znění vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 91/1999 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., ve znění vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 3/1999 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadvky na potravní doplňky a látky přídatné
Obdobné mezinárodní normy
CAC/Vol. XVI, 1984 a doplňky MDS, FAO/WHO 1986, Norma č. A-8(a) General standard for named variety processed cheese and spreadable processed cheese (Všeobecná norma pro druhové tavené sýry a roztíratelné tavené sýry), v revizi
CAC/Vol. XVI, 1984 a doplňky MDS, FAO/WHO 1986, Norma č. A-8(b) General standard for processed cheese and spreadable processed cheese (Všeobecná norma pro tavené sýry a roztíratelné tavené sýry), v revizi
CAC/Vol. XVI, 1984 a doplňky MDS, FAO/WHO 1986, Norma č. A-8(c) General standard for processed cheese preparations (Všeobecná norma pro tavené sýrové výrobky), v revizi
Vypracování normy
Zpracovatel: Milcom servis, a.s., Praha, IČO 18628826, Ing. Hana Vachoušková
Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Jana Bártová
1 Předmět normy
Tato norma stanoví požadavky na jakost tavených sýrů a tavených sýrových výrobků určených pro přímou spotřebu.