ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ICS 67.100.10                                                                                                                                  Březen 2000

Tavené sýry a tavené sýrové výrobky -
Společná ustanovení

ČSN 57 1300

 

Processed cheese and processed cheese preparation - Common regulations

Fromage fondu et préparation avec fromage fondu - Règlements communs

Schmelzkäse und Schmelzkäsezubereitung - Gemeinsame Bestimmungen

Nahrazení předchozích norem

Tato norma nahrazuje ČSN 57 1300 z 1977-05-27.

 

 

 

 

 

© Český normalizační institut, 2000                                                                                                                                          58403
Podle zákona č. 22/1997 Sb. smějí být české technické normy rozmnožovány
a rozšiřovány jen se souhlasem Českého normalizačního institutu.

 


Strana 2

Předmluva

Změny proti předchozí normě

Tato revize normy obsahuje ustanovení týkající se tavených sýrů vyrobených mletím, mícháním a tavením přírodních sýrů a dalších surovin a přísad.

Je upravena tak, aby byla v souladu s platnými právními předpisy.

Souvisící předpisy

Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů

Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 328/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), h), i), j) a k) zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro mléko a mléčné výrobky, zmrzliny a mražené krémy a jedlé tuky a oleje

Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 324/1997 Sb., o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, o přípustné odchylce od údajů o množství výrobku označeného symbolem „e“

Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 294/1997 Sb., ve znění vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 91/1999 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., ve znění vyhlášky Ministerstva zdravotnictví č. 3/1999 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadvky na potravní doplňky a látky přídatné

Obdobné mezinárodní normy

CAC/Vol. XVI, 1984 a doplňky MDS, FAO/WHO 1986, Norma č. A-8(a) General standard for named variety processed cheese and spreadable processed cheese (Všeobecná norma pro druhové tavené sýry a roztíratelné tavené sýry), v revizi

CAC/Vol. XVI, 1984 a doplňky MDS, FAO/WHO 1986, Norma č. A-8(b) General standard for processed cheese and spreadable processed cheese (Všeobecná norma pro tavené sýry a roztíratelné tavené sýry), v revizi

CAC/Vol. XVI, 1984 a doplňky MDS, FAO/WHO 1986, Norma č. A-8(c) General standard for processed cheese preparations (Všeobecná norma pro tavené sýrové výrobky), v revizi

Vypracování normy

Zpracovatel: Milcom servis, a.s., Praha, IČO 18628826, Ing. Hana Vachoušková

Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Jana Bártová


Strana 3

1 Předmět normy

Tato norma stanoví požadavky na jakost tavených sýrů a tavených sýrových výrobků určených pro přímou spotřebu.



-- Vynechaný text --