|
ICS 67.120.10 Srpen 1999
|
Metody zkoušení výrobků z masa |
ČSN 57 6021 |
eqv ISO 1442:1997
Examination of meat products and canned sterilized food - The determination of water content (Reference method)
Méthodes d’analyse des produits de la viande et de la nouriture sterilisée en consérves - Determination de l’humidité (Méthode de référence)
Prüfungsmethode der Fleischerzeugnisse und sterilisierten Konservengerichte - Wassergehaltbestimmung (Referenzmethode)
Tato norma obsahuje mezinárodní normu ISO 1442:1997.
This standard contains the International Standard ISO 1442:1997.
Nahrazení předchozích norem
Tato norma nahrazuje ČSN 57 0154 z 1986-02-04 v celém rozsahu.
© Český normalizační institut, 1999 55743 |
Předmluva
V této normě jsou zapracovány údaje z ISO 1442:1997 Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu vody (Referenční metoda). Údaje souhlasné s ISO 1442:1997 jsou označeny postranní čarou na levém okraji.
Změny proti předchozí normě
Tato norma je rozšířena o stanovení shodnosti a obsahuje informativní přílohu A.
Souvisící normy
ČSN 01 8003 Zásady pro bezpečnou práci v chemických laboratořích
Vypracování normy
Zpracovatel: VŠCHT, Technická 3, Praha 6, IČO 60461373, Doc. Ing. Petr Pipek, CSc.
Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Jana Bártová
1 Předmět normy
Tato norma specifikuje referenční metodu pro stanovení obsahu vlhkosti v mase a masných výrobcích.