ČESKÁ NORMA

MDT 664.8/.9.037

Červenec 1994

ZMRAZENÉ HOTOVÉ POKRMY, POLÉVKY
A POLOTOVARY

ČSN 57 7851


 

 

 

Frozen prepared food (meals), soups and semifinished products.

Mets accompli, soupes et semi-ouvrés surgelés.

Tiefgefrorene Fertiggerichte, Suppen und Halbfabrikate

 

Čl. 2.2, 3.1, 3.2, 5, 7.3, 9.2.1, 9.2.3, 9.3.1, 9.4 a 9.5 této normy jsou podle § 3 zákona č. 142/1991 Sb. o československých technických normách, ve znění zákona č. 632/1992 Sb. závazné v rozsahu působnosti Ministerstva zdravotnictví ČR na základě jeho požadavku.

Čl. 9.3 této normy je podle § 3 zákona č. 142/1991 Sb., o československých technických normách, ve znění zákona č. 632/1992 Sb. závazný v rozsahu působnosti Ministerstva zemědělství ČR na základě jeho požadavku.

 

Předmluva

 

Citované normy

ČSN 50 5005  Přepravní bedny z vlnité lepenky. Všeobecné technické požadavky

ČSN 56 0080  Potravinářské výrobky. Způsob odběru vzorků pro mikrobiologické zkoušení

ČSN 56 0081  Potravinářské výrobky. Příprava vzorků k mikrobiologickému zkoušení

ČSN 56 0082  Potravinářské výrobky. Zásady kultivace mikroorganismů a způsob zpracování výsledků při mikrobiologickém zkoušení

ČSN 56 0083  Potravinářské výrobky. Stanovení celkového počtu mezofilních aerobních a fakultativně anaerobních mikroorganismů plotnovou metodou

ČSN 56 0085  Potravinářské výrobky. Stanovení počtu koliformních bakterií plotnovou metodou

ČSN 56 0087  Potravinářské výrobky. Stanovení počtu kvasinek a plísní

ČSN 56 0088  Potravinářské výrobky. Průkaz bakterií rodu Salmonella

ČSN 56 0089  Potravinářské výrobky. Stanovení počtu Staphylococcus aureus

ČSN 56 0100  Mikrobiologické zkoušení poživatin, předmětů běžného užívání a prostředí potravinářských provozoven

ČSN 56 0290  Metódy skúšania mraziarenských výrobkov

ČSN 64 6012  Plasty. Fólie z rozvětveného polyethylenu (PE - LD) na obalové účely

 

Citované právní a jiné předpisy

Směrnice Ministerstva zdravotnictví ČR č. 49/1978 sb. Hygienické předpisy, o hygienických požadavcích na plasty a předměty z plastů přicházející do styku s poživatinami, reg. v částce 13/1978 Sb., ve znění pozdějších předpisů

Směrnice Ministerstva zdravotnictví ČSR č. 50/1978 sb. Hygienické předpisy, o cizorodých látkách v poživatinách, reg. v částce 21/1978 Sb., ve znění pozdějších předpisů

Výnos Ministerstva zdravotnictví ČR - hlavního hygienika ČR č. 75/1990, o mikrobiologických požadavcích na poživatiny a jejich obaly, reg. v částce 71/1991 Sb., Hygienické předpisy, svazek č. 65/1990.

 

Ó  Český normalizační institut, 1994




16430


Strana 2

Nahrazení předchozích norem

Tato norma nahrazuje ČSN 57 7851 z 9. 11. 1987 v celém rozsahu.

 

Změny proti předchozí normě

Norma byla přepracována a doplněna o další suroviny a nové druhy obalových materiálů, značení bylo upraveno v souladu s ČSN 56 0005. Dále byly

upraveny příslušné články tak, aby norma byla v souladu nově vydanými hygienickými předpisy o mikrobiologických požadavcích na poživatiny a jejich obaly.

 

Vypracování normy

Zpracovatel: Allfrost Praha s. p., IČO 16192419 M. Hozáková, Ing. J. Paletová

Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. H. Vonásková

 

1  Předmět normy

 

Tato norma platí pro výrobu a dodávání zmrazených hotových pokrmů, polévek a polotovarů, určených po tepelné úpravě k přímé spotřebě a určuje pro ně společná ustanovení.

 



-- Vynechaný text --