ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ICS 67.190                                                                                                                                        Říjen 2000

Čokoláda a čokoládové cukrovinky -Stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny


ČSN 56 0578

 

Chocolate and chocolate confectionery - Determination of fat-free cocoa solids

Chocolat et chocolats sucreries - Détermination de la teneur en des particules solides du cacao sans graisse

Schokolade und Schokoladezuckerwaren - Bestimmung der fettfreien Kakaotrockenmasse

 

 

 

 

 

(c) Český normalizační institut, 2000                                                                                                                                         60030
Podle zákona č. 22/1997 Sb. smějí být české technické normy rozmnožovány
a rozšiřovány jen se souhlasem Českého normalizačního institutu.

 


Strana 2

Předmluva

Související předpisy

Zákon č.110/1997Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů

Vyhláška Ministerstva zemědělství č. 334/1997 Sb., kterou se provádí § 18 písm. a), d), j) a k) zákona č.110/1997Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů, pro přírodní sladidla, med, nečokoládové cukrovinky, kakaový prášek a směsi kakaa s cukrem, čokoládu a čokoládové cukrovinky

Vypracování normy

Zpracovatel: Qualiment pobočka ČPS, J.Plachty 16, Praha 5, IČO 539252, Ing. Martin Kubík

Technická normalizační komise: TNK 116 Potraviny

Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Gabriela Dufková


Strana 3

1 Předmět normy

Tato norma specifikuje metodu stanovení obsahu tukuprosté kakaové sušiny v čokoládě a čokoládových výrobcích. Lze jí také použít pro kakao a směsi kakaa s cukrem. Metoda není vhodná pro výrobky obsahující kávu.



-- Vynechaný text --