ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ICS 67.080.10                                                                                                                              Červenec 1999

Sušené broskve - Specifikace a metody zkoušení

ČSN
ISO 7703

56 8116

 

Dried peaches - Specification and test methods

Pêches séchées - Spécifications et méthodes d’essai

Getrocknete Pfirsiche - Spezifikation und Untersuchungsmethoden

Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 7703:1995. Mezinárodní norma ISO 7703:1995 má status české technické normy.

This standard is the Czech version of the International Standard ISO 7703:1995. The International Standard ISO 7703:1995 has the status of a Czech Standard.

Nahrazení předchozích norem

Touto normou se nahrazuje tabulka 1 a údaje týkající se sušených broskví v článku 4.a) ČSN 56 8190
z 1968-06-12.

 

 

 

 

 

© Český normalizační institut, 1999                                                                                                                                          56208
Podle zákona č. 22/1997 Sb. smějí být české technické normy rozmnožovány
a rozšiřovány jen se souhlasem Českého normalizačního institutu.

 


Strana 2

Národní předmluva

Změny proti předchozí normě

Podrobnější specifikace požadavků, stanovení požadavků pro jednotlivé třídy jakosti.

Citované normy

ISO 930:1997 dosud nezavedena, ISO 930:1980 zavedena v ČSN ISO 930 - Koření a ochucovadla -Stanovení popela nerozpustného v kyselině (56 0186)

Souvisící právní předpisy

Zákon č.110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů

Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č.294/1997 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č.298/1997 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné

Vypracování normy

Zpracovatel: Mrazírny Tipa a.s., IČO 25513541, Marie Hozáková

Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Jana Bártová


Strana 3

MEZINÁRODNÍ NORMA

Sušené broskve - Specifikace a metody                                                       ISO 7703
zkoušení                                                                                                                
Druhé vydání

                                                                                                                      1995-09-01

ICS 67.080.10

Deskriptory: agricutural products, plant products, food products, fruits, dried fruits, peaches, classification, specification, tests, packaging, marking

Předmluva

ISO (Mezinárodní organizace pro normalizaci) je celosvětovou federací národních normalizačních organizací (členů ISO). Na mezinárodních normách obvykle pracují technické komise ISO. Každý člen ISO, který se zajímá o předmět, pro který byla vytvořena technická komise, má právo být zastoupen v této komisi. Práce se zúčastňují i mezinárodní organizace, vládní i nevládní, s nimiž ISO navázalo pracovní styk. ISO úzce spolupracuje s Mezinárodní elektrotechnickou komisí (IEC) ve všech záležitostech normalizace v elektronice.

Návrhy mezinárodních norem, přijaté technickými komisemi, se před jejich přijetím rozesílají členům ISO k hlasování. Vydání mezinárodní normy vyžaduje souhlas alespoň 75 % hlasujících členů.

Mezinárodní norma ISO 7703 byla připravena technickou komisí ISO/TC 34, Zemědělské potravinářské výrobky, subkomise SC 13, Suché a sušené ovoce a zelenina.

Toto druhé vydání ruší a nahrazuje první vydání (ISO 7703: 1986), které bylo odborně revidováno.

Přílohy A, B a C jsou nedílnou součástí této mezinárodní normy.


Strana 4

1 Předmět normy

Tato norma uvádí požadavky a metody zkoušení pro sušené broskve, získané z plodů broskvoně Prunus persica (L.) Batsch, určené pro lidskou výživu.



-- Vynechaný text --