ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ICS 67.080.10                                                                                                                              Červenec 1999

Švestky sušené


ČSN 56 8192

 

                                                                                            idt UN/ECE DF-07:1991

Dried prunes

Pruneaux séchées

Getrocknete Pflaumen

Tato norma je identická s UN/ECE DF-07:1991.

Nahrazení předchozích norem

Touto normou se nahrazuje tabulka 3 a článek 4.b) ČSN 56 8190 z 1968-06-12.

 

 

 

 

 

© Český normalizační institut, 1999                                                                                                                                          55834
Podle zákona č. 22/1997 Sb. smějí být české technické normy rozmnožovány
a rozšiřovány jen se souhlasem Českého normalizačního institutu.

 


Strana 2

Předmluva

Součástí této normy jsou přílohy A a B.

Změny proti předchozí normě

Zpřesnění požadavků.

Souvisící normy

ČSN 56 0246 Metody zkoušení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny

Souvisící právní předpisy

Zákon č. 110/1997 Sb., o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů

Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 294/1997 Sb., o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení

Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 298/1997 Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné

Vypracování normy

Zpracovatel: Ludmila Neumanová, IČO 40641295

Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Jana Bártová


Strana 3

1 Předmět normy

Tato norma platí pro š v e s t k y s u š e n é ) různých odrůd Prunus domestica L.**), považovaných za vhodné k sušení, celé nebo odpeckované, získané řízenou dehydratací, určené k lidské spotřebě.

Přidání umělých sladidel nebo cukru se nedovoluje.

Neplatí pro švestky speciálně upravené (švestky ve šťávě, sirupu, alkoholu, plněné atd.).



-- Vynechaný text --