ČESKÁ NORMA

MDT 664.843.6

Srpen 1994

STERILOVANÉ ZELENINOVÉ SMĚSI
A SALÁTY

ČSN 56 9210


 

 

 

Vegetable mixtures

Mélanges de legumes

Gemüsemischungen

 

ČI.1, 3 a 4 této normy jsou podle § 3 zákona č. 142/1991 Sb. o československých technických normách, ve znění zákona č. 632/1992 Sb., závazné v rozsahu působnosti ministerstva zdravotnictví ČR na základě jeho požadavku.

 

Předmluva

 

Citované normy

ČSN 46 1331 Luštěniny. Fazole jedlé

ČSN 46 2211 Brambory

ČSN 46 3010 Ovoce čerstvé. Jádrové ovoce

ČSN 46 3110 Zelenina čerstvá. Košťálová zelenina

ČSN 46 3120 Zelenina čerstvá. Kořenová zelenina

ČSN 46 3140 Zelenina čerstvá. Lusková zelenina

ČSN 46 3142 Vyluštěná hrachová zrna

ČSN 46 3150 Zelenina čerstvá. Plodová zelenina

ČSN 46 3160 Zelenina čerstvá. Cibulová zelenina

ČSN 46 3195 Čerstvé jedlé houby

ČSN 46 3197 Pěstované žampiony

ČSN 56 0065 Metody mineralizace vzorků před stanovením obsahu těžkých kovů v poživatinách

ČSN 56 0071 Stanovení mědi v poživatinách

ČSN 56 0072 Stanovení olova v poživatinách

ČSN 56 0080 Potravinářské výrobky. Způsob odběru vzorků pro mikrobiologické zkoušení

ČSN 56 0082 Potravinářské výrobky. Zásady kultivace mikroorganismů a způsob zpracování výsledků při mikrobiologickém zkoušení

ČSN 56 0087 Potravinářské výrobky. Stanovení počtu kvasinek a plísní

ČSN 56 0243 Výrobky z ovoce a zeleniny. Příprava vzorků k laboratorním zkouškám

ČSN 56 0246 Metody zkoušení konzervárenských polotovarů a výrobků z ovoce a zeleniny

ČSN 56 5720 Cukr

ČSN 56 7850 Kvasný ocet

ČSN 56 8210 Ovocné šťávy-polotovary

ČSN 56 9200 Sterilovaná zelenina. Společná ustanovení

ČSN 56 9310 Rajčatový protlak

 

Ó Český normalizační institut, 1994




16565


Strana 2

ČSN 56 9210

ČSN 56 9340 Kysané zelí

ČSN 57 0160 Konzervy. Příprava roztoků, barviv, indikátorů a živných půd pro mikrobiologické zkoušení

ČSN 57 0161 Konzervy. Metoda stanovení mezofilních aerobních a fakultativně anaerobních mikroorganismů

ČSN 57 0162 Konzervy. Stanovení mezofilních anaerobních mikroorganismů

ČSN 57 0165 Konzervy. Příprava vzorků k mikrobiologickému zkoušení

ČSN 57 0167 Metody zkoušení výrobků z masa a sterilovaných pokrmů v konzervách. Metody stanovení obsahu chloridů

ČSN 58 0510 Koření tropické a subtropické

ČSN 58 0515 Koření. Anýz, fenykl, kmín a koriandr

ČSN 58 0910 Jedlá sůl

ČSN 66 1514 Kyselina citronová potravinářská monohydrát a bezvodá

ČSN 75 7111 Jakost vod. Pitná voda

ČSN 75 0050 Označování nákladů. Společná ustanovení

ČSN 77 0051 Označování nákladů. Manipulační značky

 

Další souvisící normy

ČSN 56 0005 Značení spotřebitelsky balených poživatin

ČSN 77 0060 Označování čárovým kodem EAN. Všeobecná ustanovení

ČSN 77 0061 Označování spotřebitelských obalů čárovým kodem EAN

 

Citované právní předpisy

Výnos ministerstva zdravotnictví a sociálních věcí ČR č. 75/1990 sb. Hygienické předpisy, o mikrobiologických požadavcích na poživatiny a jejich obaly, reg. v částce 71/1991 Sb.

 

Vypracování normy

Zpracovatel: Konzervárny a lihovary, s.p. VTOS - oddělení technické normalizace, Praha 2, Bělehradská 31,

IČO 016331, ing. Zdeňka Šemberová

Pracovník Českého normalizačního institutu: ing. Helena Vonásková


Strana 3

1 Předmět  normy

 

1.1 Tato norma stanoví základní podmínky pro výrobu a dodávání sterilovaných zeleninových směsí a salátů, konzervovaných teplem-sterilací v neprodyšně uzavřených obalech a určených k přímému požívání nebo k přípravě pokrmů.

 



-- Vynechaný text --