ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ NORMA

MDT 614.8:674.05:621.93

Schválena: 17.8.1987

Dřevozpracující zařízení
POŽADAVKY BEZPEČNOSTI NA KONSTRUKCI
STROJŮ A ZAŘÍZENÍ
Společná ustanovení

ČSN 49 6100*

JK 519

 

 

 

Nezobrazitelný cizojazyčný text!

Woodworking equipment.

Labour protection. General safety

requirements for Construction.

 

V této normě jsou zapracovány údaje z ST SEV 2156-80 Ochrana práce. Dřevozpracující zařízení. Všeobecné bezpečnostní požadavky na konstrukci.

Překlad ST SEV 2156-80 byl vydán tiskem. Ve smluvně právních vztazích při hospodářské a vědeckotechnické spolupráci mezi státy, které normu RVHP schválily, se používá (v odvolávkách, citacích a odkazech) přímo norma RVHP.

Ustanovení souhlasná s normou ST SEV 2156-80 jsou po levé straně označena čarou.

Norma se vztahuje z hlediska požadavků bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na konstrukci všech druhů strojů a zařízení na zpracování dřeva (dále jen stroje), určené pro provoz s mírným klimatem bez přímého vlivu slunečního záření, atmosférických srážek, větru a písku.

Norma platí, pokud není v dalších článcích nebo přidružených normách stanoveno jinak, pro dřevozpracující zařízení vyrobená a dodávaná ode dne účinnosti této normy a norem přidružených (viz Dodatek) a dále pro dovoz dřevozpracujících zařízení a jejich příslušenství ze zahraničí.

Norma platí pro obsluhu, seřizování a údržbu dřevozpracujících zařízení i jejich příslušenství.

Zvláštní, popř. odchylné požadavky týkající se jen určitých druhů dřevozpracujících zařízení jsou uvedeny v přidružených normách, které navazují na tuto normu (viz též přidružené normy citované v Dodatku).

Výjimky místní působnosti, tj. výjimky týkající se jednotlivých organizací (nebo jejich provozů), povolují místně příslušné orgány státního odborného dozoru (inspektoráty bezpečnosti práce). Výjimky celostátní působnosti, tj. výjimky týkající se výroby a dodávání nových zařízení, povoluje Úřad pro normalizaci a měření.


Nahrazuje ČSN 49 6100
z 3.8.1977

Účinnost od:
1.7.1988

29297



-- Vynechaný text --