|
ICS 01.040.67; 67.080.10 Září 2000
|
Ovoce - Názvosloví - Druhý seznam |
ČSN 46 2902 |
Fruits - Nomenclature - Second list
Fruits - Nomenclature - Deuxième liste
Obst - Nomenklatur - Zweites Verzeichnis
Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 1990-2:1985. Mezinárodní norma ISO 1990-2:1985 má status české technické normy.
This standard is the Czech version of the International Standard ISO 1990-2:1985. The International Standard ISO 1990-2:1985 has the status of a Czech Standard.
© Český normalizační institut, 2000 59855 |
Národní předmluva
Souvisící právní předpisy
Zákon č.110/1997Sb. o potravinách a tabákových výrobcích a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 294/1997Sb. o mikrobiologických požadavcích na potraviny, způsobu jejich kontroly a hodnocení
Vyhláška Ministerstva zdravotnictví č.298/1997Sb., kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, podmínky jejich použití, jejich označování na obalech, požadavky na čistotu a identitu přídatných látek a potravních doplňků a mikrobiologické požadavky na potravní doplňky a látky přídatné
Vypracování normy
Zpracovatel: Mrazírny Tipa a.s., IČO 255 13541, Marie Hozáková
Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Ladislav Rychnovský, CSc.
MEZINÁRODNÍ NORMA
Ovoce - Názvosloví - Druhý seznam ISO 1990-2
Druhé vydání
1985-08-15
ICS 01.040.67; 67.080.10
Deskriptory: fruits, nomenclature
Předmluva
ISO (Mezinárodní organizace pro normalizaci) je celosvětovou federací národních normalizačních orgánů (členů ISO). Mezinárodní normy obvykle připravují technické komise ISO. Každý člen ISO, který se zajímá o předmět, pro který byla vytvořena technická komise, má právo být v této technické komisi zastoupen. Práce se zúčastňují také vládní i nevládní mezinárodní organizace, s nimiž ISO navázalo pracovní styk. ISO úzce spolupracuje s Mezinárodní elektrotechnickou komisí (IEC) ve všech záležitostech normalizace v elektrotechnice.
Návrhy mezinárodních norem přijaté technickými komisemi se rozesílají členům ISO k hlasování. Vydání mezinárodní normy vyžaduje souhlas alespoň 75 % hlasujících členů.
Mezinárodní norma ISO 1990-2 byla připravena technickou komisí ISO/TC 34 Zemědělské potravinářské výrobky.