ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ NORMA

MDT 635.25/.26

Schválena: 25.4.1991

Zelenina čerstvá.
CIBULOVÁ ZELENINA

ČSN 46 3160


 

 

 

Fresh vegetables. Onions, Shallots, Garlic, Chives, Leek

 

Tato norma platí pro určení tříd jakosti

cibule kuchyňské - Allium cepa L.,

cibule šalotky - Allium ascalonicum Str. et. Maf.,

česneku (cesnaku) - Allium sativum L.,

pažitky - Allium schoenoprasum L.,

póru - Allium porrum L.,

nakupovaných a dodávaných v čerstvém stavu spotřebiteli. Platí i pro cibulovou zeleninu dodávanou k průmyslovému zpracování.

 

Základní požadavky

1. Cibulová zelenina musí být

celá,

zdravá,

zdravotně nezávadná,

čistá,

bez nadměrné povrchové vlhkosti,

bez cizích chutí nebo pachů.

 

CIBULE ČERSTVÁ

 

Tržní druhy a třídy jakosti

2. Cibule čerstvá se dodává:

a) s natí rychlená (lahůdková) - ve dvou jakostech podle tab. 1,

b) s natí (zelenačka) - ve dvou jakostech podle tab. 2,

c) s krátce seříznutou natí - ve dvou jakostech podle tab. 3.



Účinnost od:
1.4.1992

29014



-- Vynechaný text --