ČESKÁ NORMA

MDT 633.358

Květen 1994

LUŠTĚNINY
Část 2: Hrách jedlý

ČSN 46 1300-2


 

 

 

Pulses. Peas edible

Légumineuses. Pois comestible

Hülsenfrüchte. Ebbare Erbse

 

Tato norma je podle § 3 zákona č. 142/1991 Sb., o československých technických normách, ve znění zákona č. 632/1992 Sb., závazná v rozsahu působnosti Ministerstva zemědělství České republiky na základě jeho požadavku.

 

Předmluva

 

Citované normy

ČSN 46 1010 Společná ustanovení pro obiloviny, luštěniny a olejniny

ČSN 46 1011 Zkoušení obilovin, luštěnin a olejnin

ČSN 56 0100 Mikrobiologické zkoušení poživatin, předmětů běžného užívání a prostředí potravinářských provozoven

 

Další souvisící normy

ČSN 46 1300-5 Luštěniny. Luštěniny krmné

ČSN 56 0070 Stanovení arzénu v poživatinách

ČSN 56 0071 Stanovení mědi v poživatinách

ČSN 56 0072 Stanovení olova v poživatinách

ČSN 56 0073 Stanovení cínu v poživatinách

ČSN 56 0074 Stanovení zinku v poživatinách

ČSN 56 0075 Stanovení železa v poživatinách

ČSN 56 0076 Stanovení mědi, olova, zinku a kadmia v poživatinách. Metoda atomové absorpce

ČSN 56 0710 Hrách loupaný

 

ČSN 46 1300 se skládá z těchto částí

Část 3 Čočka jedlá, Část 4 Fazole jedlé, Část 5 Luštěniny krmné.

 

Nahrazení předchozích norem

Touto normou se nahrazuje ČSN 46 1311 z 29. 3. 1985.

 

Změny proti předchozí normě

Z normy bylo vypuštěno hodnocení hrachu jedlého v přírodním stavu a dále byla sjednocena kritéria pro nákup a odbyt hrachu jedlého. Z normy byly vypuštěny znaky jakosti pro základní hodnoty hrachu jedlého.

 

Ó Český normalizační institut, 1994




16136


Strana 2

Vypracování normy

Zpracovatel: Zemědělské normalizační středisko pro rostlinné výrobky a krmné směsi Praha, IČO 40851699, Ladislav Mizerovský, d. t. a Agropol, a. s. Praha, IČO 541788, Vojen Špírek

Pracovník Českého normalizačního institutu: Ing. Ivana Zittová

 

1 Předmět normy

 

Tato norma stanoví podmínky pro veškeré dodávky hrachu jedlého (Pisum sativum L.). Neplatí pro hrách krmný, hrách dřeňový (zahradní) a pro osivo hrachu.

 



-- Vynechaný text --