ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ NORMA

MDT 621.395.97

17.01.1985

Elektrotechnické předpisy
ROZHLAS PO VEDENÍ
Technické požadavky

ČSN 34 2500


 

 

 

Nezobrazitelný cizojazyčný text!

Electric engineering regulations. Line broadcasting. Technical requirements

 

Norma stanoví základní technické požadavky na zařízení místního a závodního rozhlasu, v případě rozhlasu po drátě platí pro zařízení rozhlasového uzlu. Pro modulační síť rozhlasu po drátě platí ONS 36 6090. Pro modulační vedení rozhlasu po drátě do střediskových obcí /viz čl. 13/ platí požadavky ONS 36 6090 jako doporučené.

Platí pro nově vyvíjená zařízení, vyráběná po nabytí účinnosti této normy.

Tato norma neplatí pro rozhlasová zařízení v železničních vozech, autobusech, letadlech a jiných dopravních prostředcích. Neplatí rovněž pro zařízení sloužící k řízení železničního provozu, pokud neslouží k informování cestující veřejnosti. Též neplatí pro zvuková zařízení v kinech a divadlech.

Výjimky z tohoto předpisu povoluje federální ministerstvo spojů.

 

I. NÁZVY A DEFINICE

 

1. Rozhlas po vedení, RV - souhrn zařízení sloužící k přenosu rozhlasových signálů k jednotlivým poslechovým zařízením po vedení.

Dělí se na:

a/ rozhlas po drátě, DR - zařízení určené pro přenos a distribuci jednoho nebo více programů československého rozhlasu a zpravodajství národních výborů do bytů a objektů účastníků,

b/ místní rozhlas, MR - zařízení sloužící národním výborům k informování obyvatelstva měst a obcí na veřejných prostranstvích, c/ závodní rozhlas, ZR - zařízení sloužící závodům, úřadům, školám a jiným organizacím pro informování zaměstnanců nebo veřejnosti v jejich objektech.


ČSN 34 2500
z 21.2.1977

Účinnost od:
1.1.1986

23398



-- Vynechaný text --