ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ NORMA

MDT 654.924-39

04.02.1986

Elektrotechnické předpisy
ZAŘÍZENÍ ELEKTRICKÉ ZABEZPEČOVACÍ
SIGNALIZACE

ČSN 33 4590

JK 404.6

 

 

 

Nezobrazitelný cizojazyčný text!

Alarm systems

 

Tato norma platí pro projektování, výrobu, zkoušení a použití zařízení elektrické zabezpečovací signalizace (dále jen „EZS") a stanoví pro ně základní technické požadavky.

Zařízení EZS vyvinutá před počátkem účinnosti této normy, jejichž konstrukce se odchylují od ustanovení této normy, mohou být vyráběna 3 roky od data účinnosti této normy a uváděna do provozu 5 let do data účinnosti této normy. Tato zařízení musí vyhovovat z hlediska bezpečnosti osob a věcí, jakož i spolehlivé funkce provozu.

Tato norma platí i pro dovážené výrobky.

 

I. VŠEOBECNĚ

 

1.1. Účel zařízení EZS

1.1.1. Zařízení EZS slouží k včasné signalizaci nežádoucího vniknutí nebo pokusu o vniknutí do střeženého prostoru (objektu) nebo nežádoucí činnosti narušitele. Samočinně nebo prostřednictvím lidského činitele urychluje předání této informace určené osobě nebo osobám.

 

1.1.2. Zařízení EZS je jedním z prostředků k zajištění příslušného objektu. Zásadně nenahrazuje klasickou a režimovou ochranu objektu, ale navazuje na ni a vhodně ji doplňuje a zkvalitňuje.

 

Poznámka: Zařízení mohou být vyráběna a používána až po typovém schválení odborem služby ochrany objektů federální správy Veřejné bezpečnosti.

 

1.2. Průvodní dokumentace

1.2.1. Průvodní dokumentace, která musí být dodána k zařízení EZS, musí odpovídat jeho skutečnému provedení. Průvodní dokumentace musí obsahovat:



Účinnost od:
1.1.1987

23390



-- Vynechaný text --