ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ NORMA

MDT 621.646.98.001.4

17.4.1991

AUTOMATICKÉ PROTIPLAMENNÉ UZÁVĚRY
POTRUBÍ A AUTOMATICKÉ ZAŘÍZENÍ
NA POTLAČENÍ EXPLOZE V NÁDOBÁCH.
METODY ZKOUŠEK

ČSN 13 6663


 

 

 

Nezobrazitelný cizojazyčný text!

Automatic flame arresting device. Tests

 

Tato norma platí pro zkoušení automatických protiplamenných uzávěr na bázi hašení plamene a automatických zařízení na potlačování exploze disperzní směsi prachu se vzduchem v nádobách. Norma platí i pro dovážená zařízení.

 

1 NÁZVOSLOVÍ

 

1.1 Automatická protiplamenná uzávěra - automatické zařízení, které je schopno pomocí detektoru samo zajistit výbuch a automaticky spustit hasicí zařízení a rozptýlit hasicí látku do celého průřezu chráněného potrubí v tak krátké době, že nedojde k přenesení plamene za uzávěru.

 

1.2 Automatické zařízení na potlačování exploze v nádobách - automatické zařízení, které je schopno pomocí detektoru samo zjistit počátek výbuchu a automaticky spustit hasicí zařízení a rozprášit hasicí látku do chráněné nádoby v tak krátké době, že dojde k uhašení plamene a omezení tlakových účinků výbuchu (potlačení výbuchu).

 

1.3 Řídicí jednotka - zařízení, které automaticky vyhodnocuje vstupní informace z detektoru výbuchu a popř. z čidel na jiných sledovaných provozních zařízeních a na základě vyhodnocení údajů uvede v činnost zařízení protiplamenné uzávěry, nebo zařízení pro potlačení exploze v nádobě.



Účinnost od:
1.4.1992

25148



-- Vynechaný text --