ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ NORMA

MDT 643.36:
643.332

22.6.1987

VARNÉ KOTLE A SPORÁKY NA TUHÁ
PALIVA PRO PODNIKY VEŘEJNÉHO
STRAVOVÁNÍ
Technické požadavky. Zkoušení

ČSN 06 1225


 

 

 

Nezobrazitelný cizojazyčný text!

Solid fuels catering kettles and ranges. Technical requirements. Testing

 

Tato norma stanoví technické požadavky metody skoušení a podmínky užití varných kotlů a sporáků na tuhá paliva (v dalším textu normy se používá společného názvu „spotřebič"), určených k tepelné úpravě pokrmů v podnicích veřejného stravování. Táto norma platí i pro výrobky z dovozu.

 

I. NÁZVOSLOVÍ A ZNAČKY

 

1. Varný kotel - lokální spotřebič s vestavěnou varnou nádobou, určený k tepelné úpravě pokrmů (vaření kapalných pokrmů, vaření tuhých pokrmů v kapalné lázni).

 

2. Varný kotel s přímým ohřevem - varný kotel, u kterého je varná nádoba v přímem styku s plamenem a spalinami.

 

3. Varný kotel s nepřímým ohřevem - varný kotel, u kterého je teplo předáváno varné nádobě prostředníctvím výměníku.

 

4. Sporák - lokální spořebič, vybavený nejméně jednou varnou plotnou a nejméně jednou pečicí troubou a určený k tepelné úpravě pokrmů (vařením, pečením a pod.).

 

5. Pečicí trouba - uzavíratelný pracovní prostor sporáku, určený k tepelné úpravě pokrmů (pečením, smažením a pod.) účinkem tepla predávaného pokrmům ohřátým vzduchem.

 

6. Varná plotna - vnější horizontální plocha sporáku určená pro tepelnou úpravu pokrmů v nádobách.

 

7. Varná nádoba - část varného kotle určená k tepelné úpravě pokrmů vařením.



Účinnost od
1.1.1990

24756



-- Vynechaný text --