ČESKOSLOVENSKÁ STÁTNÍ NORMA

MDT 744.4:621.315:003.6

Schválena: 31.5.1989

Výkresy v elektrotechnice
SYSTÉM OZNAČOVÁNÍ VODIČŮ A SVOREK
ELEKTRICKÝCH FUNKČNÍCH JEDNOTEK
A ZAŘÍZENÍ A ČÁSTI OBVODŮ
V ELEKTROTECHNICKÝCH SCHÉMATECH

ČSN 01 3308


 

 

ČSN 01 3308 (eqv ST SEV 6308-88)

 

Nezobrazitelný cizojazyčný text!

Marking system of conductors and terminals elements and equipment and of circuit parts in elektrical diagrams

 

Tato norma je překladem ST SEV 6308-88 Jednotná soustava konstrukční dokumentace RVHP. Systém označování vodičů a svorek elektrických funkčních jednotek a zařízení a částí obvodů a elektrotechnických schématech.

Do normy jsou doplněna v čl. 4.6; čl. 4.9; tab. 1 doplňující ustanovení označená „čs. doplněk" a informační poznámky v čl. 4.5 a pod tab. 1 označené „čs. poznámka".

Ve smluvně právních vztazích při hospodářské a vědeckotechnické spolupráci mezi státy, které normu RVHP schválily, se používá (v odvolávkách ve smluvních dokumentech) přímo norma RVHP.

Tato norma platí pro elektrotechnická schémata výrobků všech průmyslových odvětví a stavebnictví a stanoví písmenno-číslicové označování vodičů a svorek elektrických funkčních jednotek a zařízení, svorek základních funkčních jednotek (rezistorů, pojistek, relé, transformátorů, točivých strojů), ovládacích zařízení motorů, napájení, uzemnění, spojení s kostrou a také částí obvodů v elektrických schématech.

Tato norma neplatí pro označování svorek výrobků automobilového průmyslu.

 

1 VŠEOBECNĚ

 

1.1 Tato norma stanoví různé způsoby, které mohou být použity pro rozlišení svorek a také všeobecná pravidla pro jejich jednotné označování.



Účinnost od:
1.1.1990

24109



-- Vynechaný text --